Vsa naročila, oddana od četrtka, 27.4., dalje, bodo zaradi dopusta odposlana v sredo, 3.5.
Telefon: 080 18 01 9:00-16:00, pon-pet
Spletna fuzija d.o.o., Trpinčeva ulica 86, LJ

Kaj je erekcija?

Erekcija je izraz za povečanje in otrditev penisa. Do nje pride pri spolnem ali nespolnem vzburjenju, ki povzroča sprostitev tkiva ob arterijah v spolnem organu, zaradi česar v tri cilindrične prekate brecilnega tkiva vdre večja količina krvi. Ko kri napolni cilindrična telesa, le-ta pritisnejo na vene in s tem onemogočijo normalno odvajanje krvi. Ko se pretok krvi uravnovesi, penis doseže svojo največjo velikost, ki je pri posamezniku večinoma konstantna.

Erekcija je posledica zapletenih interakcij živčnih, kemičnih, fizioloških, endokrinih in arterijskih dejavnikov. Navadno je povezana s spolnim vzburjenjem, ne pa vedno. Erekcija namreč lahko nastane tudi, ko je prisotno nespolno vzburjenje. Moški spolni ud je sposoben penetracije zgolj v stanju erekcije, zato ima erekcija pomemben vpliv na spolnost, ki pa se močno povezuje z moško psiho. Zmanjšana možnost erekcije lahko pri moških povzroči padec samozavesti, kar lahko vodi v začaran krog erektilne disfunkcije. Erekcija je dober pokazatelj splošnega fizičnega zdravja moškega, lahko pa je tudi posledica psihosomatskih težav. Erekcija ima pravzaprav veliko več opraviti z zdravstvenim stanjem kot pa s spolnostjo oz. moškostjo.

Erekcija se začne v možganih. Vzbudi jo želja, vonj, občutek, zvok ali misel, zaradi katere živci po telesu pošljejo kemična sporočila, katerih posledica je pospešeno dovajanje krvi na področje penisa, ki se navzven zrcali kot erekcija. Arterije se sprostijo in odprejo ter tako omogočijo povečan dotok krvi, nato pa se zaprejo ter tako v tkivo corpore cavernose ujamejo kri, rezultat česar je trda erekcija. Ko se žile ponovno odprejo, kri postopoma odteče iz njih, penis pa tako postane spet mehak in mlahav.

erekcija

Kako nastane erekcija?

Erekcija ni mogoča brez vzburjenja. Vzburjenje se zgodi v naših možganih, ki informacijo o vzburjenju pošiljajo po živčnem sistemu. Ena izmed destinacij je tudi brecilno tkivo penisa.
Vzburjenje povzroča izločanje dušikovega oksida v penisu, zaradi česar se v brecilnem tkivu (corpora cavernosa) začne nabirati dodatna količina krvi, zaradi katere se penis poveča in otrdi. Istočasno kot dušikov oksid, se iz žlez začne izločati spojina, imenovana ciklični GMP, ki zavira delovanje dušikovega oksida (NO). Zaradi tega takoj po koncu vzburjenja penis spet postane mlahav. Več o delovanju cikličnega GMP si preberite v razdelku težave. Ko se vzdolžni komori v penisu polnita s krvjo, penis nabrekne in se začne dvigovati. Že po nekaj sekundah doseže svojo končno in konstantno velikost.

erekcija

Erektilna disfunkcija in impotenca

Težave z erektilno disfunkcijo in impotenco lahko rešujemo šele, ko razumemo kako do njih pride, zato je najbolje, da na začetku dodobra spoznate delovanje moškega spolnega organa.

Penis sestavljajo glavica, koren in osrednji del. Na njegovi glavici se nahaja majhna reža iz katere se izlivata urin in semenska tekočina. Notranjost penisa sestoji iz dveh cilindrično oblikovanih komor z imenom corpora cavernosa, ki potekata po celotni dolžini penisa in sestojita iz prepredenega sistema žil, tkiv in odprtih žepkov skozi katere se pretaka kri. V gobastem tkivu pod komorama poteka sečnica, cevovod po katerem tečeta urin in semenska tekočina, ter tako ob nastopu orgazma omogoča izliv.

Težave z erekcijo se običajno pojavijo, ko na katerikoli točki v zgoraj opisanem procesu pride do prekinitve. Slednjo lahko povzročijo psihični ali fizični dejavniki, ki lahko zakrivijo različna stanja kot sta impotenca in erektilna disfunkcija, za kateri je značilna nezmožnost vzpostavitve trdote penisa, ki bi dopuščala dovolj dolg odnos za potešitev enega ali obeh partnerjev.

Motnja erekcije ali erektilna disfunkcija je nezmožnost doseganja ali ohranjanja erekcije, ki je pogoj za uspešen in zadovoljujoč spolni odnos. Vzrokov za motnje erekcije je lahko več, navadno pa gre za fizične (bolezen, kondicija, gensko pogojene napake), fiziološke (starost) ali psihosomatske vzroke. Po raziskavah naj bi imelo težave z erekcijo več kot 150 milijonov moških.
Nobena izmed znanih terapij ne pomaga moškim, ki niso sposobni doživeti vzburjenja, ali pa ga zaradi okvare na živcih ne morejo prenesti iz možganov do penisa. Večina znanih tabletk za motnjo erekcije blokira delovanje cikličnega GMP-ja, zaradi česar erekcija ne uplahne, kljub zmanjšanju vzburjenja, ki mora sicer biti vedno prisotno. Vseeno pa do erekcije ne pride, če vzburjenja ni.
Nezdravo življenje, stres, preobremenjenost, prekomerna telesna teža, nezdrava prehrana, premalo gibanja ter prekomerno uživanje alkohola in cigaret so lahko, poleg psiholoških in fizioloških razlogov, prav tako vzrok za erektilno disfunkcijo. V velikem številu primerov vzrok za nezmožnost erekcije sploh ni bolezen ali akutno psihosomatsko stanje, ampak zgolj eden izmed dejavnikov hitrega in stresnega življenja. S temi vzroki za nezmožnost erekcije se vedno bolj pogosto srečujejo tudi mlajši ljudje. Navadno bo pri takih težavah pomagala že kvalitetna naravna alternativa, kot je na primer The Gold Pill Plus. Seveda pa The Gold Pill Plus pomaga tudi pri drugih oblikah motnje erekcije, kot je pešanje zaradi starosti, ali pri težavah zaradi blažjih psiholoških dejavnikov (pomanjkanje samozavesti, strah, ipd.).

Zdravljenje težav z erekcijo

Motnja erekcije je lahko posledica bolezni, genske okvare ali hujšega psihosomatskega obolenja. Če se motnje erekcije pojavljajo pogosto in alternativne metode ne pomagajo, vam svetujemo, da čim prej obiščete svojega zdravnika. Pri blažjih težavah priporočamo, da pred obiskom zdravnika pretehtate vse možne alternative. Iskren pogovor s partnerjem lahko razkrije marsikatero težavo in lahko pozitivno vpliva tako na vaše spolno življenje, kot tudi na vašo zvezo. Če je v vaši partnerski zvezi vse v redu, lahko vzrok iščete tudi v vaši okolici. Morda imate stresno službo? Morda premalo skrbite za svojo kondicijo in se preveč predajate razvadam, kot so alkohol, kofein, nikotin? Razlogov je lahko več. Večino blažjih oblik erektilne disfunkcije, ki jih povzroča hitro in stresno življenje lahko odpravite z uporabo naravnih alternativ. The Gold Pill Plus velja za eno izmed najbolj učinkovitih naravnih tabletk, ki ima poleg tega zelo malo stranskih učinkov, če pa se ti že pojavijo, so navadno blagi.

Kakovost spolnih odnosov vpliva na kakovost življenja

V spolnosti uživajte kot še nikoli!

Kupi zdaj!

Telefon
080 18 01
Naslov
Spletna fuzija d.o.o., Trpinčeva ulica 86, LJ
Email
info@thegoldpill.si